Paarden afzettingen

Voor uw paardenbak bieden wij houten omheiningen aan.

Zo vindt u in ons assortiment eenvoudige “instapmodellen” tot luxe rijbakken voorzien van een kantplank. De rijbakken hebben een professionele uitstraling en worden voor een aantrekkelijke prijs aangeboden.

Paardenbak beregening

Bij het aanleggen van een buiten/ binnen bak speelt direct ook de vraag:

Hoe ga ik de paardenbak beregenen?

U kunt kiezen voor mobiele beregening.

Dan plaatst u een of meer sproeiers op de AC-lijn van de rijbak. Maar dit vergt veel handwerk. De sproeiers moeten geplaatst worden, maar ook weer uit de bak worden gehaald als deze wordt gebruikt om te rijden. Dit is dus een tijdrovende oplossing.  Een permanente oplossing is het aanleggen van een beregeningssysteem in de paardenbak.

Dubbel staafmat of Enkel staafmat.

Dubbel of enkelstaafmat is een goed alternatief voor gaashekwerk.

Het is veel sterker en duurzamer dan gaas en in elke gewenste ral-kleur te leveren

Gaashekwerk verslapt in de loop der jaren of gaat bol staan doordat de dieren er tegenaan schuren, tevens bijten sommige dieren het gaas kapot. Vooral wilde dieren van buitenaf zoals b.v. vossen en wolven.

DSM/ ESM is dus ook veel veiliger om uw dieren binnen te houden maar schrikt ook dieren van buiten af.

DSM/ ESM zijn in diverse hoogtes leverbaar en in standaard breedtes

Alles op maat te maken met pasvakken, looppoorten, slootwaaiers, puntenkam, etc en eventueel stroomdraad.

Tevens is deze vorm van afrastering ook geschikt voor,

Katten/ honden

Kippen, grote kromsnavels, konijnen, geiten, schapen, walibi’s, lama’s, ezels, koeien

Maar ook voor uitzonderlijke dieren.

Houten omheiningen voor paarden met liggers, combineren veiligheid met een mooie uitstraling. Met de robuuste, mooie, en kwalitatief hoogwaardige materialen die worden gebruikt ontstaat er een stijlvolle en representatieve omheining, die zich door zijn klassieke ontwerp prachtig in ieder landschap past. Hiermee ontstaat een harmonisch geheel. Dankzij het sterke materiaal is een omheining met liggers zowel robuust als goed zichtbaar, waardoor de paarden de omheining als een natuurlijke barrière in het landschap ervaren. Een grens die gemakkelijk te herkennen is en gerespecteerd wordt.

Eventueel uit te breiden met Elektrische afrastering doormiddel van afstand houders om schuren en bijten te voorkomen

Elektrische afrastering van topkwaliteit

Elektrische afrasteringen voor paarden kunnen gemaakt worden als een pure elektrische omheining of in combinatie met houten omheining. Een houten omheining gecombineerd met schrikdraad vormt een paardenomheining van topkwaliteit. Het robuuste materiaal en de optimale zichtbaarheid zorgen voor een optimale en veilige omheining. Door de stroom voerende draden leert het paard de omheining te accepteren zonder aan de houten omheining te schuren of te bijten.

Een pure elektrische afrastering voor paarden met hippolux of eguilux is een voordeliger alternatief. Door een deskundige en professionele montage biedt het geheel een optimale veiligheid voor uw paarden.

Veiligheid voor het paard

Vluchten is een natuurlijke reactie van paarden. Reden waarom de omheining duidelijk zichtbaar moet zijn zodat het paard de omheining als een natuurlijke afgrenzing ziet.