Houten hekwerk

Waarom gebruikt men een houten hekwerk?

U kunt een houten hekwerk gebruiken als lichte bescherming voor bijvoorbeeld honden en katten. D. den Besten richt zich meer op de omheining van weilanden. Als u bijvoorbeeld paarden heeft en u heeft bescherming nodig rondom uw weiland, dan kunnen wij u daarmee helpen. Daarbij geeft een hekwerk van hout een natuurlijke uitstraling.

Houten hekwerken gaan ook lang mee. D. den Besten werkt vooral met kastanjehouten hekwerken. Dit hout gaat zo’n 20 jaar mee en past goed bij het Nederlandse klimaat. Daarbij wordt dit hout uit landen als Frankrijk en Engeland gehaald. Het hout hoeft dus geen lange afstand af te leggen om in Nederland te komen. Dit scheelt uitlaatgassen. Een kastanjeboom doet er gemiddeld 15 jaar over om volledig te groeien en een kastanjehouten hekwerk gaat, zoals gezegd, 20 jaar mee. Er vindt dus geen vermindering van kastanjebomen plaats. U kunt dus optimaal genieten van een houten hekwerk van D. den Besten.

Houten hekwerken behouden meestal hun eigen kleur. Natuurlijk kunt u uw hekwerk wel schilderen in een bepaalde kleur. Als u dat doet, vraagt dat wel meer onderhoud aan uw hekwerk. Een andere optie is om het hekwerk te lakken.

* Er zijn verschillende patronen (trellis) die D. den besten in een hekwerk aan kan brengen. U kunt dan denken aan:

✓ Schaarhekwerk
✓ Kruishekwerk
✓ Rasterhekwerk
✓ Spijlenhekwerk

Als u een patroon in uw hekwerk laat aanbrengen, krijgt een hekwerk een heel andere uitstraling. Als u een houten hekwerk als omheining van een weiland gebruikt, zal een patroon minder relevant zijn.

Ook zijn er voor houten hekwerken natuurlijk poorten. U kunt daarbij denken aan een:

✓ Looppoort
✓ Draaipoort
✓ Schuifpoort

Doordat poorten veel te verduren krijgen, worden deze vaak gemaakt van hardhout.

Hieronder hebben wij enkele voorbeelden van houten hekwerken.

Houten hekwerk Houten hekwerk Houten hekwerk Houten hekwerk Houten hekwerk Houten hekwerk Houten hekwerk Houten hekwerk Houten hekwerk Houten hekwerk

Als u dit er aantrekkelijk uit vindt zien en als u meer informatie over een houten hekwerk wilt ontvangen, neem dan contact met ons op!

Informatiebron: www.hekvoordeel.nl